Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Klantenservice
In de shop
Terug naar overzicht

Sociale vaardigheden op de OK, Bookshelf

Geen cover beschikbaar

,

ISBN: 9789035236783

Levertijd: 2-4 werkdagen

2de druk, 2014

Pagina's: 182

Bookshelf

€ 38,50

Bestellen

Let op: Dit is een Bookshelfproduct op een educatief e-bookplatform. Meer informatie.

Op een OK wordt gewerkt met patiënten en samengewerkt met collega’s en andere disciplines. Er wordt vergaderd, overlegd, gepland, georganiseerd en veranderd. De operatieassistent en de anesthesiemedewerker moeten ook deze taken kunnen uitvoeren. In de Beroeps Voorbereidende Periode wordt bij het vak sociale vaardigheden ingegaan op sociaalcommunicatieve vaardigheden. Later in de opleiding krijgen meer specifieke functie-eisen aandacht zoals plannen, organiseren en het voeren van gesprekken.
 
'Sociale vaardigheden op de OK' bestaat uit vier delen, waarin respectievelijk het persoonlijk functioneren, samenwerken, effectiviteit en efficiëntie en veranderingsprocessen uitvoerig aan bod komen. Het leerboek is verrijkt met uitgebreide casuïstiek en verhelderende opdrachten. In deze tweede druk is hierop nog meer de nadruk gelegd. Ook is er ten aanzien van persoonlijk functioneren meer aandacht voor het gebied van zelfreflectie.

Voor het vak sociale vaardigheden bestond nog geen vakliteratuur specifiek gericht op de operatieassistent en de anesthesiemedewerker. Met dit boek wordt deze lacune gevuld.

De reeks Operatieve Zorg & Technieken is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen waarin de verschillende snijdend specialismen binnen de operatieve therapie worden behandeld. De reeks benadert de praktijk van de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Marga Hop is verpleegkundige/operatieassistent en docent sociale vaardigheden. Op dit moment is zij als docent verbonden aan het Albeda College te Rotterdam. Daarnaast is zij mede-eigenaar van het Nationaal Zorg College (NZCO) en heeft ze, onder eigen naam, een bureau voor training en advies op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden.

Drs. Irene Muller-Schoof geeft trainingen in communicatie en sociale vaardigheden, als mede-eigenaar van het Nationaal Zorg College. Na haar studie economie verdiepte ze zich in de interactie tussen werkenden, eerst in het bedrijfsleven, nu voornamelijk in de zorg. Daarnaast coacht en adviseert ze, en schrijft ze artikelen en boeken over bejegening in de zorg.

€ 38,50

Bestellen

Over ons

  • iDeal
  • Creditcards
  • PostNL
  • Bestelling op factuur