Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Klantenservice
In de shop
Terug naar overzicht

Diagnostiek in de fysiotherapie, Bookshelf

Geen cover beschikbaar

, , ,

ISBN: 9789035238848

Levertijd: 2-4 werkdagen

6de druk, 2015

Pagina's: 190

Bookshelf

€ 34,95

Bestellen

Let op: Dit is een Bookshelfproduct op een educatief e-bookplatform. Meer informatie.

Bekijk hieronder de video's over Diagnostiek in de fysiotherapie!

In 'Diagnostiek in de fysiotherapie' vindt u een overzicht van het totale fysiotherapeutisch handelen. De verschillende fasen van het fysiotherapeutisch proces komen aan bod, waarbij de focus ligt op samenhang tussen kennis, inzicht, attitude en vaardigheden. Het handelen en de werkwijze van de fysiotherapeut staan steeds in relatie tot het proces van probleemoplossing. In elke fase staat methodisch werken centraal.

In deze nieuwe druk is er speciale aandacht voor klinisch redeneren en het gebruik van meetinstrumenten. Daarbij stimuleren de auteurs het bewust handelen – eerst denken, dan doen – tijdens alle fasen van het handelen. Ook shared decision making en ondersteuning van zelfmanagement komen aan de orde. 
Tevens is het KNGF-beroepsprofiel toegevoegd met de competentiegebieden van de fysiotherapeut volgens het CanMEDS-model. Op het gebied van wet- en regelgeving en het systeem van kwaliteitsregistratie is het boek geactualiseerd.

'Diagnostiek in de fysiotherapie' is een onmisbaar boek voor fysiotherapeuten en studenten fysiotherapie. Het biedt een kader om kritisch te reflecteren op de eigen werkwijze als professioneel beroepsbeoefenaar. De nadruk ligt op logisch redeneren en het onderbouwen van keuzes. Daarbij wordt de relatie tussen patiënt/cliënt en fysiotherapeut opgevat als een functionele samenwerkingsrelatie.

De auteurs zijn allen fysiotherapeut. Jeannette Boiten, Ton Brouwer en Floor Uilenreef-Tobi hebben jarenlange ervaring als docent bij verschillende opleidingen. Marije Bunskoek, Aline van der Feen en Alexandrine Schimmelpenninck van der Oije zijn werkzaam in de zorg.

Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links.

Hoe ondersteunt het boek studenten tijdens de opleiding? Bekijk hier de interviews met drie fysiotherapie studenten.     

€ 34,95

Bestellen

Over ons

  • iDeal
  • Creditcards
  • PostNL
  • Bestelling op factuur