Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Klantenservice
In de shop
Terug naar overzicht

Mond-, kaak en aangezichtschirurgie

Mond-, kaak en aangezichtschirurgie

,

ISBN: 9789035231580

Levertijd: 2-4 werkdagen

1e druk, 2010

Zachte kaft

€ 66,95

Bestellen

Bookshelf (€ 52,50)

Het leerboek 'Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie' is een helder geschreven boek dat op overzichtelijke wijze de meest gangbare, in de mond-, kaak en aangezichtschirurgie voorkomende operaties beschrijft. Het leerboek bestaat uit zeven hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een inleiding waarin wordt ingegaan op de achtergronden van de in dat hoofdstuk beschreven operaties.

Hoofdstuk 1 behandelt de operaties aan of gerelateerd aan het gebit. Hoofdstuk 2 gaat over fracturen en hoofdstuk 3 over kaakstandcorrecties. In hoofdstuk 4 komen de operaties aan het kaakgewricht aan bod en in hoofdstuk 5 de preprothetische chirurgie
en implantologie. Hoofdstuk 6 beschrijft de meest voorkomende oncologische operaties in de kaakchirurgie. Tot slot wordt in hoofdstuk 7 een aantal operaties beschreven die niet onder een van de voornoemde onderwerpen vallen.

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is bedoeld als leerboek voor operatieassistenten in opleiding en als leerboek en naslagwerk voor gediplomeerde operatieassistenten.
 
De reeks ‘Operatieve Zorg en Technieken’ is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende specialismen van de chirurgie worden behandeld.
Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding. Achter in het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium. De reeks ‘Operatieve Zorg en Technieken’ benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht
mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Annelies Detmar-van der Meulen en Arris Schuurkamp zijn beiden als operatieassistent werkzaam in het VUmc in Amsterdam, waar zij de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie als specialisme hebben.

€ 66,95

Bestellen

Over ons

  • iDeal
  • Creditcards
  • PostNL
  • Bestelling op factuur